Jongens en meisjes zijn gelijk, maar niet hetzelfde
Jongens en meisjes zijn gelijk, maar niet hetzelfde

Geschreven door:
Marianne Meijerhof, 24 juni 2021


Jongens laten elkaar graag zien waar ze goed in zijn: wie durft het meest, wie is het sterkst, wie kan het beste voetballen etc. Ze zijn erg prestatiegericht. En vaak gaat dit samen met schelden, maar dat boeit ze niet erg. Als jongens gaan voetballen, vinden ze het prima wie er allemaal aansluit.
Meisjes vinden hun sociale positie vaak belangrijker: wie doet er aardig tegen me, wie wil vriendinnen met me zijn en hoe populair ben ik. Meiden zoeken veel meer selectief uit wie er wel en niet mag aansluiten in “hun” groepje (waarvan vaak 1 de leider is) en de rest van de meiden gaat erin mee wat de leider wil. Meiden hebben vaak niet door dat ze de buitengesloten meiden erg kunnen kwetsen hiermee. Voor hen is het belangrijk dat zij leuk gevonden worden door de leider. Bij het onderling pesten gaat het dus vaak om roddelen, buitensluiten en online bedreigen. Wanneer je net even minder sociaal bent, andere kleding hebt, minder spullen hebt of minder aantrekkelijk in hun ogen, is dit al reden om iemand niet toe te laten in groepje.
Meiden hebben dus andere problemen dan jongens en meiden reageren anders op problemen. Jongens uiten zich vaak naar buiten toe en meiden keren zich vaak naar binnen. Het gevolg is dat meiden vaak niet gezien worden als kinderen met een probleem. Ze zijn geen last of overlast in het gezin, in de klas of in de samenleving.
Het gevolg is dat we meiden niet alleen niet zien, maar ook niet horen. En daarmee krijgen ze dus ook niet de positieve aandacht die ze nodig hebben en die ze verdienen.
Ik kan mij goed verplaatsen in de vragen en de problematiek van meiden. Ik help je als je je alleen, onzeker of onbegrepen voelt. Als je worstelt met een negatief zelfbeeld of met faalangst. Als je het gevoel hebt dat je er niet bij hoort en je jezelf kwijtraakt. Allemaal zaken die jou veel energie kosten en mogelijk problemen veroorzaken.
Samen met jou richt ik me op de oplossing en versterken we wat goed gaat. Je zelfvertrouwen groeit, je wordt sterker en je voelt ruimte om jezelf te ontwikkelen. Mijn doel is om jou te leren dat hobbels een onderdeel van het leven zijn en tegelijkertijd jou het inzicht en de tools te geven die jou de kracht en de regie geven om jou de hobbels te laten nemen.
Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.